KLIK PÅ IKONERNE OVENFOR...

Sådan bor vi

Pederstrup Efterskole ligger i et dejligt landligt område på Lolland, hvor skolen er beliggende midt i skoven, som hører under de gamle godsbesiddelser Reventlow. Det er en del af Danmark med en stærk kulturhistorie, og landskabet er især domineret af store, fritstående egetræer. Mange af dem er adskillige hundrede år gamle. Et af Danmarks største og ældste står faktisk på vores egen grund og er et populært samlingssted.

Skolen er delt op i pige- og drengeområder. Drengene har et afsnit på førstesalen af hovedbygningen og en del af svalegangen. Pigerne har til huse på førstesalen af spisesal og køkken, samt en del af svalegangen. På værelserne bor man for det meste to og to.

På første salen hen over svalegangen har vi vores mødesal, hvor der bliver holdt fællessamling hver morgen. Salen bruges også til hygge og leg.

Stort set alle rum har deres egen farve, så man nemt kan finde rundt. Ét rum skifter dog farve året rundt - det er vores dejlige friluftsplads med udendørs klasseværelse, shelter, tipi, bålsteder, naturværksted og hvad man ellers kan tænke sig på en prima lejrplads.

Udendørs har vi også netop fået en multibane, som giver mulighed for en række boldspil og andre sportslige aktiviteter.

Vi har et motionsrum med forskellige redskaber, vægte, træningsmaskiner, osv. Der er et cykelværksted, som et par elever holder styr på og et værksted for de kreative, hvor der bl.a. bliver syet, malet, tegnet og en masse andre ting.
Skolen har trådløst internet, så det altid er muligt at holde kontakten med omverdenen. Hvis man lige står og mangler en bog, har vi også vores eget lille bibliotek.