KLIK PÅ IKONERNE OVENFOR...

Lejrskoler

Som en del af skolens særlige fokus på friluftsliv har vi både en sommer- og en vinterlejrskole.

Sommerlejrskole

I juni lukker vi skolen i en uge og drager på sommerlejrskole et sted i Danmark. Vi boltrer os med kano- og jollesejlads, tager måske på vandring eller bor i shelters hele ugen.Vi laver selv vores mad på primitiv maner, tænder bål og hygger os ved det om aftenen. Når det er sengetid, overnatter vi i shelter, bivuak eller telte.

Vinterlejrskole

Efter skolen har haft vinterferie, pakker vi busserne og tager af sted fra Pederstrup om eftermiddagen, og ankommer - efter ca. 1200 km kørsel op gennem Norge - til Johnsgård. Vi bliver indlogeret i hytter, hvor der er fem-seks elever i hver hytte. Vi sørger selv for madlavning og alt andet praktisk i hytten.

Området omkring Johnsgård er til langrend, så alle de lyse timer går med at stå på ski. For dem, der ikke kan få nok af sne og is, er der ture, hvor vi overnatter i fjeldet, i lavu eller i snehule. Og for dem, der stadigvæk ikke har fået nok af kulde, er der mulighed for at isbade. Man behøver ikke at have de store forudsætninger for at stå på ski, da der er skiskole de to første dage - derefter kører det bare!

Se filmen fra 2013 her