KLIK PÅ IKONERNE OVENFOR...Brug af IT i undervisningen på Pederstrup 
Computerbrug kan og skal ofte bruges i undervisningen. F.eks. til at finde relevante oplysninger på nettet og til at skrive noter. 
Der en dog række ting som computeren kun skal bruges til i fritiden og ikke i undervisningen: 
- Instant Messenging programmer (MSN, Skype, ICQ mv.) 
- Hjemmesiderne Facebook, Arto og lign. sociale netværk. 
- Computerspil (Også flash-spil i browseren) 


Brug af IT generelt på Pederstrup 
I fritiden kan computeren bruges til alm. surf, lektier mv. 
Skolen kører bag en proxyserver og det er ikke tilladt på noget tidspunkt at omgå denne spærring. 
Fildelingsprogrammer er ikke tilladt på noget tidspunkt. Flere skoler har fået erstatningskrav fra Antipiratgruppen, da elever har delt copyrightbeskyttet materiale på deres net og det vil vi gerne undgå på Pederstrup. Alle fildelingsprogrammer skal derfor slettes fra computere på efterskolens net. 


Sikkerhed på Pederstrup 
Nettet på Pederstrup Efterskole deles af over 80 mennesker, når man regner ansatte og elever sammen. Derfor er det vigtigt, at man kan koble sin computer på nettet uden at frygte hackere, virus og hvad der ellers findes af slemme ting på nettet. 
For at nettet fortsat skal være sikkert, er det ikke tilladt at forsøge hacking eller at manipulere med skolens netværk på nogen måde. 
Al installation af diverse ondsindede programmer som f.eks. keyloggere, remote desktop-software og malware på sin egen computer eller på andres computere er forsøg på hacking, der vil blive set med stor alvor på fra skolens side. 
Alle skal desuden have et fungerende antivirus og en firewall installeret på maskinen.